Yandex Metrica

Kömür Maskesi

14 Ocak 2017
Kömür Maskesi

Biliyoruz ki, maskelerin ciltte çok önemli yararları vardır ve bu da maskeleri müşterilerin bakım rejiminin ideal destekleyicisi haline getirmektedir. Günümüzde piyasadaki Kömür maskelerine baktığımızda, çoğunlukla tek bir amaca yönelik formüle edildiklerini görüyoruz: akneye eğilimli ciltlerde aşırı yağı temizlemek. Şimdiye kadar çok nadir Kömür maskesi ciltteki birçok probleme hızlı ve güçlü bir şekilde bir arada çözüm sunmuştur.

Yeni Charcoal Rescue Kömür Maskesi tüm cilt durumları için çok amaçlı, sonuçları anında görülen bakım maskesidir. Aktifleştirilmiş Binchotan Kömürü ile birlikte Kükürt, Volkanik Kül, Şilt ve Şili Yabani Nanesi gibi çok çeşitli egzotik içerikler ile cildi yenilerken, cilt yaşlanması, sivilceler ve hassasiyet problemlerini azaltmaya yardımcı olur.

Cildiniz yorgun ve cansız göründüğünde “acil bakım” etkisine ihtiyaç duyduğunuz her an kullanıma uygundur. Charcoal Rescue Masque cildi sağlıklı bir ışıltı için arındırır, aydınlatır, tazeler, yeniler ve sakinleştirir.

 

Kömürün Arındırıcı Özelliği

Medikal alanda, Aktifleştirilmiş Kömür olağanüstü adsorplama (bir maddenin başka bir maddenin yüzeyine doğru çekilmesi) özelliği ile meşhurdur.

Bu içerik uzun yıllardır acil yardımda zehirlenme vakalarında kulanılmaktadır, gastrointestinal kanaldaki zehiri adsorplar ve vücuttan atılmasını sağlar. Absorpsiyondakinin (bir maddenin başka bir maddeyi içine itmesi) tam tersine, adsorpsiyon bir maddenin diğerinin yüzeyine yapışması anlamına gelmektedir. Aktifleştirilmiş Kömür - yüzeyi negatif yüklüdür- bütün pozitif yüklü toksinleri etkiler ve kendisine çekerek tutar.

Dermalogica’nın Charcoal Rescue Masque’ının anahtar bir içeriği olan Aktifleştirilmiş Kömür, aşırı sebumu, toksinleri ve cilt yüzeyindeki diğer kirleri çeker ve bunların maskeyi durularken ciltten atılmalarını sağlar. 

 

Kömürün Kökeni ve Aktivasyonu

Kömür torf, hindistancevizi kabuğu veya petrol gibi çok çeşitli kaynaklardan elde edilebilir, Charcoal Rescue Masque yüksek kalitedeki Binchotan Beyaz Kömür içerir. Bu Japonya'nın Geleneksel kömürü 1600’lerden beri Ubame Meşe Ağacından elde edilir. Bu kömür, suyu arındırmak, havadaki kokuyu temizlemek ve dişleri beyazlatmak gibi çok çeşitli alanlarda kullanılır. Binchotan Kömürü Japon Ubame Meşe Ağacının dallarının çok yüksek sıcaklıkta (1.000 °C) ısıtılarak, aniden soğutulması ile aktifleştirilir.

Bu işlem Kömürün iç yüzeylerinin aşınmasına, böylece iç yüzeylerde mikro gözeneklerin oluşmasına ve adsorplama kapasitesinin artmasına neden olur. Sonuçta oluşan mineral bakımından zengin madde, kendi ağırlığının 1,000 katı kadar pozitif yüklü kimyasalı tutma özelliğine sahiptir. Gerçekte eğer 1 tatlı kaşığı kadar Aktifleştirilmiş Binchotan Kömürünü yassılaştırabilseydik, yaklaşık olarak 1 tenis sahasından çok daha büyük bir alanı kaplardı!

Fiziksel Ve Kimyasal Eksfoliantlar

Dermalogica Charcoal Rescue Masque farklı fiziksel ve kimyasal eksfoliantlar içerir. Bu içerikler Aktifleştirilmiş Binchotan Kömürü ile sinerjik olarak çalışarak çift etkili eksfoliasyon (fiziksel ve kimyasal) yaparak, ciltte görünür bir aydınlanma, canlanma ve dengelenme sağlar.

 

Fiziksel Eksfoliantlar

Volkanik Kül, Kaplıca Külü, Deniz Çamuru (Şilt) Özü

Charcoal Rescue Masque, güçlü fiziksel eksfoliantlar olarak Volkanik Kül ve Kaplıca Külü olmak üzere benzersiz iki farklı kül içerir. Bu içerikler Deniz Çamuru ile kombine edildiklerinde, cildi yumuşatıcı ve besleyici dramatik etkilere sahip mineralller ve besinler bakımından zengin doğal bir kompleks oluştururlar.

Doğal Volkanik Kül, volkanik patlamalar ile meydana gelir. Volkanik Külde rastlanan mineraller volkandan dışarıya çıkan magmanın kimyasal yapısına bağlı olarak farklı mineraller içerir ki bu da Volkanik Külü minerallerce zengin bir eksfoliant yapar.

Kaplıca Külü veya tozu, jeotermal olarak ısınan kaplıcalardan elde edilir. Bu süreç yağmur suyunun kayalıklardan dünyanın derinliklerindeki sıcak kaynaklara doğru ilerlemesi ile başlar. Sıcak yağmur suyu kaya ile reaksiyon yaşayarak mineraller bakımından zengin duruma gelir. Kaplıcalar oldukça yüksek mineral içeriğe sahiptir çünkü sıcak su çözünmüş maddeleri daha çok tutar.

Sıcak kaplıca suyu Silika veya Kalsiyum Karbonat gibi fiziksel eksfoliantları çok yüksek miktarlarda içerir ve bu çöken mineraller kaynak suyunun baloncukları ile yüzeye taşınır. Sular buharlaştığında katı mineraller ve besleyici maddeler kişisel bakım ürünleri ve kozmetiklerde kullanılmak üzere çıkartılır.

Yüzyıllardır vücutta detoks amaçlı kullanılan, oldukça etkili bir eksfoliant olan ve cildi yumuşatan Deniz Çamuru “Fango Çamuru” olarak da bilinir. Bora Bora, Fransız Polenezyası, Okinavva, Japonya kıyılarında deniz tabanında bulunan Deniz Çamuru (Şilt) algal detritus gibi mineraller ve organik maddeler içeren çok ince partiküllü deniz çökeltilerinden ve Kalsiyum, Demir, Magnezyum ve Çinko iz elementlerinden oluşur.

 

Bambu (Bambusa Arundinacea) Kök Özü

Geleneksel Hint tıbbında Tabasheer olarak bilinen Bambu Köküne ait nodlar %75’den fazla Silika içerir ve cilt tonunu dengelemek ve cildi aydınlatmaya yardımcı olmak için mükemmel fiziksel eksfoliasyon sağlar.

Kaolin ve Bentonit Killer

Bu doğal, onarıcı killer veya silikatlar, Silikon,

Oksijen ve bir veya daha çok metali içerir. Bunlar cilt bakım sektöründe adsorplama ve absorplama özelliklerinden dolayı yaygın olarak kullanılırlar. Yüksek katyon değişimi kapasitesi ve oldukça ince partikül boyutu gibi özellikleri bu içerikleri bölgesel kullanımda ciltten atılan salgıları, toksinleri ve kirleri arındırmak için mükemmel bir hale getirir. Bu killer aynı zamanda temizleme ve ferahlatma özelliğine sahiptir ve sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olur.

Kaolin, Çin’in Güneydoğusundaki Kaoling Hill’den (Kaoling Tepesi) elde edilen beyaz toz kildir, ciltte nazikçe eksfoliasyon yaparak cildi yumuşatır, aşırı yağı emer, gözenekleri arındırır ve deri altı birikimleri temizler. Aynı zamanda dolaşımı desteklediği için cildi aydınlatıcı özelliği olduğu düşünülmektedir.

Bentonit Kil, “binlerce kullanım alanı olan kil” olarak bilinir ve cilt bakımında aşırı yağı emmek, toksinlerin ciltten atılmasını sağlamanın yanısıra, formülde kıvamı arttırmak ve formülü stabilize etmek amacıyla da kullanılır.

Kimyasal Eksfoliantlar

Kükürt

Bölgesel uygulandığında, Kükürt keratolitik bir madde olarak davranır ve cilt yüzeyindeki keratinize (boynuzsu) ölü deri hücrelerinin parçalanmasını tetikleyerek, hücre devir hızı ve hücre yenilenmesini arttırarak cildi canlandırır. Kabul edilmiş olan anti-enflamatuar özelliklerinin yanında Kükürt antibakteriyel ve antifungal özelliklere de sahiptir, bu da Kükürtü hem yaşlanma hem de akne problemi olan müşteriler için mükemmel kılar.

Mandelik, Fitik ve Laktik Asit

Bu alfa hidroksi asitler (AHA’lar) bir arada çalışarak, cilt dokusunu güçlendirmek ve pigmentasyonu daha fazla dengelemek için hücre devir hızı ve hücre yenilenmesini arttırırlar. Mandelik Asit benzersiz anti- aging ve antibakteriyel özellikleri ile oldukça popüler bir alfa hidroksi asittir. Acı Bademden elde edilen Mandelik Asit, Glikolik Asitten çok daha büyük bir moleküldür ve bu da onun cilt tarafından çok daha kolay tolere edilmesini sağlar. Mandelik Asit, hücre devir hızını ve hücre yenilenmesini uyarır ve ölü deri hücrelerin dökülmesini kolaylaştırır ve kolajen üretimini arttırır. Antibakteriyel özelliği nedeniyle aynı zamanda etkili bir akne bakımı olarak da kullanılabilir.

Fitik Asit (Pirinç Özü) Kalsiyuma bağlanır, hücrelerin birbirine tutunmasını önleyerek, korneositlerin dökülmelerini uyarır. Fitik Asit aynı zamanda Bakır iyonu ile de bağlanarak melanin üretiminde önemli bir enzim olan Tirozinazi baskılayarak hiperpigmentasyonu kontrol altına alır, ciltteki kan dolaşımını arttırır.

Laktik Asit cildin yüzeyini yeniden yapılandırmaya yardımcı olur ve hücre devir hızını ve hücre yenilenmesini uyarır. Laktik Asit cilt yüzerindeki hücrelerin tutunmasını azaltır ve eksfoliasyonu uyararak stratum korneum kalınlaşmasını önler. Laktik Asit melanin sentezini kontrol altına almaya yardımcı olur, cildi nemlendirir ve seramid üretimini uyarır.

 

Diğer Anahtar İçerikler

Niyasinamid

Sivilcelerin oluşmasına neden olan sebum üretimini azaltmaya yardımcı olan güçlü bir sinyal molekül olan Niyasinamid, aynı zamanda melanojenezi önler ve enflamasyona neden olan maddelerin salınımını baskılar ve kızarıklığı azaltır. Bu B3 Vitamini türevi elastikiyetin arttırılması, pigmentasyon ve cilt tonunda iyileşme ve bariyer fonksiyonunu güçlendirme, cildi nemlendirerek ince çizgilerin ve kırışıklıkların azalması gibi cilt sağlığı yararlarına da sahiptir.

Şili Yabani Nane (Peumus Boldus) Yaprak Özü

Boldo olarak da bilinen bu arındırıcı yaprak özü, cildi berraklaştırmaya, yatıştırmaya ve cilt dokusunu düzenlemeye yardımcı olurken, gözeneklerin görünümünü azaltır.

Çay Ağacı (Melaleuca Alternifolia), Okaliptüs (Eucalyptus Globulus) ve Japon Nanesi (Mentha Arvensis) Yaprak Yağları

Birlikte, bu ferahlatıcı ve tazeleyici yağlar anti-bakteriyel özellikleri ile bilinirler. Çay Ağacı Yağı genellikle cildin yatıştırılmasına ve iyileştirilmesine yardımcı olmak için kullanılırken, Okaliptüs Yağı bir antiseptik olarak kullanılır. Japon Nanesi Yağı ise (genellikle Nane Yağı ile karıştırılır), iritasyonu yatıştırmaya ve ciltteki birikimleri arındırmaya yardımcı olmak için kullanılır.

Anahtar içeriklere ve Yararlara Genel Bakış

Kömür Maskesi Aktif İçerikleri

Facebook yorumları

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.